Efter elva fullträffar på två matcher slutade Skånederbyt mot Vittsjö 0–0.
Laget behåller dock serieledningen i ett getingbo till tabell.
Fotboll • Publicerad 31 juli 2019
Vittsjös Clara Markstedt. Arkivbild.
Vittsjös Clara Markstedt. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Rosengård har visat upp en fin form sedan VM-uppehållet. Vinsten med 5–0 mot Växjö följdes upp med 6–1 mot Kungsbacka i senaste omgången – och tog Malmölaget upp i serieledning.

Men i derbyt mot tabelltrean Vittsjö tog det stopp.

Vittsjö som bara förlorat en match på hemmaplan den här säsongen – mot Göteborg (2–4) i den första matchen efter VM – visade upp ett fortsatt starkt spel inför de lite mer än 1 418 åskådarna. En anmärkningsvärd siffra då tätorten utanför Hässleholm har 2 600 invånare enligt kommunens hemsida.

Vittsjö hade tre vassa chanser i första halvlek, där Michelle Jongs skott som gick via Zecira Musovics fingrar i stolpen var närmast att få nätet att rassla. I andra halvlek tog Rosengård över spelet, men serieledaren skapade inga heta chanser. Efter 90 minuter lyste målen fortfarande med sin frånvaro mellan från de två försvarsstarka lagen och matchen slutade 0–0.

Desto fler mål blev det i den andra damallsvenska matchen i Skåne – men inte för hemmalaget Limhamn Bunkeflo. I stället var det Linköping som hade målfest och vann med 4–0, två av dem från Filippa Angeldahl.

Målglatt blev det även när Kif Örebro besegrade Djurgården med 3–1 efter två fullträffar av Jenna Hellstrom. Tre mål mäktade även Eskilstuna med som nollade bottengänget Kungsbacka.

I Kristianstad höll sig Therese Ivarsson framme och gjorde två mål när man spelade oavgjort mot Växjö på bortaplan.

Tabellen är ett fortsatt getingbo även efter denna omgång. Mellan de fem främsta lagen skiljer fyra poäng – där Rosengård är i topp på 21 poäng, följda av Göteborg och Örebro på 20.