Vittsjö fortsätter att imponera i allsvenskan

Fotboll • Publicerad 2 maj 2019
Vittsjös Michelle De Jongh har inlett säsongen starkt med fyra mål på lika många omgångar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Är Vittsjö årets överraskning i damallsvenskan?

Det ser onekligen lovande ut, åtminstone efter de fyra matcher som laget spelat. Vittsjö, som i fjol var med i bottenstriden i allsvenskan, fick med sig 1–1 från bortamötet med Växjö och har hittills bara förlorat en match.

I den senaste omgången stod Vittsjö för en imponerande insats på hemmaplan när stjärnfyllda Linköping besegrades med 2–0 och laget inledde bra även mot Växjö.

Ledningsmålet kom i den 38:e minuten när Michelle De Jonghs fina avslut seglade in i bortre krysset.

Det var De Jonghs fjärde mål för säsongen och hon delar skytteligaledningen med Rosengårds Lisa-Marie Utland. Vittsjö och framför allt Tove Almqvist hade bud på fler mål, men i stället var det Växjö som fick in en kvittering i den 71:a minuten när landslagsanfallaren Anna Anvegård fick göra sitt första för säsongen.

Växjö, fjolårets tabellsjua, har haft en motig start på allsvenskan med bara en seger och två gjorda mål på fyra matcher.