Slovakien avslutade snyggt – Kanada gruppetta

Ishockey • Publicerad 21 maj 2019
Jared McCann, Kanadas siste målskytt mot USA.
Jared McCann, Kanadas siste målskytt mot USA.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Slovakien må redan ha varit borta från slutspelet men fick likväl avsluta hemma-VM med ett leende på läpparna. Värdnationen besegrade Danmark med 2–1 efter straffar i den avslutande matchen i grupp A.

Samtidigt blev det ett fint avslut på landslagskarriären för ikonen Ladislav Nagy som gjorde sin sista match i den slovakiska landslagströjan. 39-åringen hade en assistpoäng på Slovakiens ledningsmål i första perioden. I straffläggningen var det dessutom hans straffmål som blev matchavgörande, och han utsågs till matchens lirare inför en jublande hemmapublik.

Samtidigt drabbade Lettland och Norge samman i grupp B. En match som Lettland tog hem med 4–1.

Kanada säkrade gruppsegern och en väntande kvartsfinal mot Schweiz genom att göra 3–0 på USA, gruppfyran som ställs mot Ryssland. Pierre-Luc Dubois tryckte in 1–0 redan efter knappa två minuter varpå Kyle Turris ökade i mitten av första perioden.

Matchens snyggaste mål gjorde Mark Stone, med en läcker styrning. Men klubban var för högt upp och målet underkändes.

I stället skickade Jared McCann in 3–0 i slutet av andra perioden.