Ullmark storspelade – höll nollan

Linus Ullmark såg till att Detroit blev poänglöst. För tredje gången i NHL-karriären höll den svenske målvakten nollan, när hans Buffalo vann på bortais.
Matchen Vancouver–Washington bjöd på elva mål – och Nicklas Bäckström avgjorde för bortalaget
Ishockey • Publicerad 26 oktober 2019
Buffalos Linus Ullmark stoppade allt mot Detroit.
Buffalos Linus Ullmark stoppade allt mot Detroit.Foto: Paul Sancya/AP/TT

I Detroit stod Linus Ullmark pall för 41 skott, och höll därmed nollan när hans Buffalo besegrade hemmalaget. Det är första gången den här säsongen som Ullmark håller nollan, och tredje i hans NHL-karriär. Victor Olofsson fick med sig en assist och 29-årige Marcus Johansson firade sin 600:e NHL-match.

– Linus hjälpte oss att rida ut stormen, konstaterade tränaren Ralph Krueger vid presskonferensen efter matchen och fortsatte:

Utmärkt jobb

– Han har varit utmärkt. (Målvaktstränaren) Mike Bales har gjort ett utmärkt jobb med våra målvakter och du kan se att Linus var väldigt lugn i dag. Han tvingades rädda många skott, medan backarna jobbade på hårt för att undvika returer.

Oliver Ekman-Larsson gjorde ett kvitteringsmål när Arizona besegrade New Jersey.

När Pavel Zacha misslyckades med att rensa undan pucken var Arizonas svenske stjärnback Ekman-Larsson framme och störde.

Forechecken var så framgångsrik att den 28-årige lagkaptenen från Tingsryd fick med sig pucken och med ett dragskott fick in den vid bortre stolpen. Prestationen innebar att Arizona kvitterat till 3–3 i andra perioden.

Bäckström avgjorde

Ekman-Larsson noterades även för en assist till 2–1-målet, och gjorde därmed sin andra tvåpoängare för säsongen.

I tredje perioden kunde Arizona gå upp i ledning, och sedan avsluta med ett mål i öppen kasse, vilket innebar slutresultatet 5–3. Glendalelaget har fått upp farten rejält i den nordamerikanska proffsligan, och vunnit sex av de åtta senaste matcherna.

Målkalas blev det när Vancouver tog emot Washington. Elias Petterson gjorde 3–1 för hemmalaget i den andra perioden och Vancouver drog sedan iväg till en 5–1-ledning. Men Washington kom tillbaka och vann till slut med 6–5 efter en avgörande straff av Nicklas Bäckström.

Carl Hagelin noterades för en assist för Washington.