Ukrainas skräll fullbordad – vann U20-VM

Fotboll • Publicerad 15 juni 2019
Ukraina är vinnare av U20-VM 2019.
Ukraina är vinnare av U20-VM 2019.Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT

Ukrainas U20-landslag i fotboll hade aldrig tidigare ens tagit sig förbi åttondelsfinalen i världsmästerskapet.

Men efter att ha slagit ut Panama, Colombia och Italien i slutspelet gick den krigshärjade nationen hela vägen till final i U20-VM 2019 – och väl där besegrades Sydkorea med 3–1 i den polska staden Lodz.

Detta trots en tuff start där Sydkorea tog ledningen på straff redan efter fem minuter efter mål av Lee Kangin.

Ukraina kämpade sig dock tillbaka in i matchen och lyckades kvittera före halvtid genom Vladyslav Supriaha. Den 19-årige anfallaren nöjde sig dock inte med det utan satte även 2–1 när han kom fri med målvakten i den 53:e minuten.

När sedan Heorhiy Tsitaishvili gjorde 3–1 i den 89:e minuten var saken klar och Ukraina hade därmed säkrat nationens första guld i U20-VM.