Två mål för Burakovsky i ny Colorado-seger

André Burakovsky utjämnade till både 3–3 och 4–4, och spelade sedan fram till avgörande 5–4 i förlängningen, när Colorado besegrade Florida i NHL-hockeyn.
Ishockey • Publicerad 19 oktober 2019
André Burakovsky gratuleras av lagkamrater efter ett av sina mål på fredagen.
André Burakovsky gratuleras av lagkamrater efter ett av sina mål på fredagen.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Hemmalaget Florida tog kommandot med två inledande mål i första perioden, varav Anton Strålman fick den första av två assist i matchen vid 2–0.

Florida fick sedan jaga ifatt gång på gång i målprotokollet, ända till Burakovskys 4–4 med fem minuter kvar av ordinarie tid.

– Burakovskys kedja andades liv i oss igen, de målen kom i rättan tid, säger Colorado-tränaren Jared Bednar, rapporterar nhl.com.

Och i förlängningen var gästerna alltså starkare, vilket resulterade i Nathan MacKinnons avgörande mål efter tre minuter.

Matchen innebär att Burakovsky fördubblar sin målskörd till fyra hittills under NHL-säsongen, och Bednar är full av lovord.

– Burakovsky har ett självförtroende och en kaxighet i sitt spel just nu. Vi uppmuntrar honom att skjuta – det var ett härligt skott på ett av målen, säger coachen om fredagens match.

Även Patric Hörnqvist plockade tre poäng, inklusive ett fjärde mål för säsongen, när hans Pittsburgh slog Dallas med 4–2. John Klingberg i Dallas gjorde sitt första mål för säsongen, och fick även en assist under matchen.

Mika Zibanejad fick två assist i New York Rangers möte med Washington. Men det hjälpte föga när slutresultatet i tredje perioden rann i väg till 5–2 i huvudstadslagets favör, med assist av Nicklas Bäckström och Carl Hagelin på de två sista målen.