Elias Pettersson och Jacob Markström storspelade när Vancouver besegrade Nashville i NHL-ishockeyn.
Ishockey • Publicerad 22 november 2019
Vancouver Canucks Jake Virtanen trycker ner Nashvilles Viktor Arvidsson.
Vancouver Canucks Jake Virtanen trycker ner Nashvilles Viktor Arvidsson.Foto: Mark Humphrey/AP/TT

I mötet mellan Nashville och Vancouver var det Nashville som sköt mest, medan Vancouver sköt bäst. Trots en skottstatistik på 48–23 till Nashville, var det Vancouver som vann matchen med 6–3.

Till stor del kunde Vancouver tacka sin burväktare Jacob Markström för segern, han storspelade, gjorde 45 räddningar och utsågs till en av matchens bästa spelare.

En annan som storspelade var Elias Pettersson, som gjorde sitt nionde mål för säsongen när han inledde Vancouvers målskytte med ett kvitteringsmål 16 minuter in i första perioden.

Pettersson fick i powerplay gott om tid på sig att placera sitt skott bakom Pekka Rinne i Nashvillemålet.

Dessutom stod svensken för två assist i matchen, och befäster därmed sin ledning i klubbens interna poäng- och assistliga. Calle Järnkrok var en av målskyttarna på Nashville-sidan, och han spelade också fram till 5–3-målet.