Telia: ”Något har fallerat och det får vi ta på oss”

Borås Artikeln publicerades
Foto: Jessica Gow/TT

Telia bekräftar att man har fått in ett 60-tal felanmälningar efter den misstänkta skadegörelsen på Norrmalm. Företaget beklagar också den dåliga kommunikationen.

– Något har fallerat och det får vi ta på oss, säger Inger Gunterberg på Telias presstjänst.

Efter att det första kabelbrottet, som inträffade den 8 november, åtgärdats så inträffade någon form av skadegörelse vid fibercentralen på Döbelnsgatan.

– Vi har självklart en utredning på gång. Vi kan konstatera att det är någon form av skadegörelse, men vi behöver titta på det och göra en analys av situationen, säger Inger Gunterberg.

Är det polisanmält?

– Det känner jag inte till.

Varför har det tagit så lång tid?

– Eftersom det var två feltillfällen så har det tagit längre tid. Det initiala felet reparerades, sen kom den troliga skadegörelsen. Då har det kanske uppfattats som att det endast har varit ett fel.

En läsare fångade de trasiga kablarna den 8 november.
En läsare fångade de trasiga kablarna den 8 november.

Flera besvikna kunder har hört av sig till BT och påtalat Telias och Zitius dåliga kommunikation under processen. Telia svarar även för Zitius då företagen delar presstjänst.

– Det är bara att beklaga om kunderna upplever att de inte har fått någon information om vad som händer. Det får vi absolut ta på oss, säger Gunterberg.

I en månads tid har kunderna undrat varför felet uppstod, men ingen har velat berätta något. När BT pratar med Telia kan de direkt bekräfta att en misstänkt skadegörelse ligger bakom.

Varför har ni inte sagt något om det till kunderna?

– Jag kan tyvärr inte svara på varför vi inte har gjort det. Min tolkning är att något har gått fel i den normala gången mellan oss och Zitius. Något har fallerat tyvärr.

Gunterberg säger att uppkopplingen väntas vara återställd senast i helgen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.