Syndabock blev hjälte i NL-semi

Fotboll • Publicerad 7 juni 2019
Nederländernas Matthijs de Ligt, i mitten, firar sitt mål i Nations League-semifinalen mot England.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Först orsakade han straffen som gav England 1–0 i Nations League-semifinalen i Guamaraes i Portugal

Sedan gjorde Nederländernas 19-årige mittback Matthijs De Ligt kvitteringsmålet då han nickade in en hörna i den 73:e minuten.

Matchen avgjordes i förlängning, då engelska försvarsmisstag bäddade för Nederländernas seger med 3–1.

Först var det strul i det engelska försvaret som gjorde att Memphis Depay kunde ta bollen och skjuta. Den engelske målvakten Jordan Pickford räddade, men returen gick sedan ut till den framrusande nederländaren Quincy Promes som fick en tå på bollen. Bollen studsade sedan på den engelske mittbacken Kyle Walker och gick i mål.

I den 114:e minuten var det Promes som slog bollen i mål efter att England åter igen schabblat med bollen nära eget mål.

Marcus Rashford gjorde Englands mål på straff sedan han fällts i straffområdet av De Ligt efter drygt en halvtimmes spel.

I söndagens final i Porto möter Nederländerna Portugal.

England ställs mot Schweiz i tredjeprismatchen.