Storförlust för Tre Kronor – mål av målvakten

Finland vann med 5–1 mot Tre Kronor i ishockeyturneringen Channel One Cup i Moskva.
Finländska målvakten Frans Tuohimaa gjorde det sista målet i den öppna svenska kassen.
Ishockey • Publicerad 14 december 2019
Tre Kronors Daniel Brodin gjorde det enda svenska målet i matchen mot Finland i Channel One Cup i Moskva. Bilden är från Karjala Cup i november i år. Arkivbild.Foto: Jussi Nukari/AP/TT

– Jag tycker helt klart att vi kan bättre. Men självklart har vi stunder när vi spelar bra, säger Tre Kronors Daniel Brodin till TV10 och fortsätter:

– Finnarna gjorde det bra.

Efter första perioden stod det fortfarande 0–0. I andra perioden tog Sverige ledningen då Brodin gjorde 1–0 framspelad av Emil Sylvegård.

Finland gjorde sedan två mål i powerplay i andra perioden, det första av Jesse Puljujärvi och det andra av Valtteri Kemiläinen.

Det fortsatte sedan att gå trögt för Tre Kronor – i början av tredje perioden gjorde Finlands Miro Aaltonen 3–1 och senare satte Valtteri Puustinen 4–1.

I slutet av perioden stod Finlands målvakt Frans Tuohimaa för 5–1-målet när han skickade in pucken i Sveriges öppna kasse, sedan Tre Kronor tagit ut sin målvakt i slutet av matchen. Tuohimaa gjorde även totalt 33 räddningar i matchen.

Det blev flera utvisningar för svensk del. Tre Kronor kan bättre än så, säger Brodin efter matchen.

– Vi måste få ner pucken och byta sida, och mera skott uppifrån tycker jag.

– I fem mot fem tycker jag vi är bättre. Vi måste minska utvisningarna och spela bättre när det är fem mot fem, säger Brodin till tv-kanalen.

I premiären av Channel One Cup på torsdagen skrällvann Tre Kronor mot hemmanationen Ryssland. På söndag möter svenskarna Tjeckien.