Toronto låg under, men tog kommandot och körde över Minnesota i en vass andraperiod i NHL-ishockeyn.
Andreas Johnsson stod för ett mål och en assist.
Ishockey • Publicerad 16 oktober 2019
Torontos Andreas Johnsson hade en hel del att glädjas åt.
Torontos Andreas Johnsson hade en hel del att glädjas åt.Foto: Chris Young/AP/TT

Toronto hade en del att fundera på i omklädningsrummet efter 0–1-underläget efter den första perioden. Vad som än sades verkar det ha gett resultat.

– Vi var inte så bra som vi vill vara i första. Vi gav i och för sig inte bort så mycket, men vi var inte så skärpta och bra som vi vill vara, speciellt hemma, sade tränaren Mike Babcock vid en presskonferens efter matchen.

Knappt två minuter in i andra perioden klev lagkaptenen John Tavares fram och dunkade in kvitteringsmålet i snäv vinkel.

Nylander mållös

Andreas Johnsson drog sitt strå till stacken, först genom att spela fram till 2–1-målet i numerärt överläge, och sedan med att själv, en dryg minut senare, slå in en puck som studsade i sargen.

Det hann bli ytterligare ett mål för Toronto innan perioden var avslutad, i ishockeymatchen som slutade 4–2.

William Nylander blev utan poäng, men var långt i från osynlig i matchen. Fem skott på mål hade svensken, som var den som hade mest speltid av Torontos anfallare.

Svensk debutant

I Winnipeg gjorde 19-årige forwarden David Gustafsson NHL-debut mot Arizona.

– Jag fick veta det när jag åt frukost, och det var en speciell känsla. Det kommer att bli en stor dag. Det är vad du drömt om ända sedan du var ett litet barn. Det kommer att bli en stor kväll, sade han inför matchen.

Nyheten tog Gustafssons föräldrar med storm.

– Båda mina föräldrar började gråta, det var en känslosam reaktion, sade han till Winnipegs hemsida.

Totalt blev det knappt sex minuters spel för svensken, i en match som Arizona vann med 4–2. Oliver Ekman-Larsson stod för två assist för Arizona, och Carl Söderberg gjorde en.