Bayern vidare till åttondel med nya tränaren

Hansi Flick fick en perfekt start i sin första match som huvudansvarig för Bayern München. 2–0 mot Olympiakos betydde gruppseger och säkrat avancemang till Champions Leagues åttondelsfinaler.
Även Juventus och PSG säkrade varsin plats bland de 16 bästa.
Fotboll • Publicerad 7 november 2019
Bayern Münchens Robert Lewandowski firar 1–0-målet.
Bayern Münchens Robert Lewandowski firar 1–0-målet.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Det har stormat kring Bayern München den senaste tiden. Efter 1–5 mot Eintracht Frankfurt i lördags – den största förlusten i Bundesliga på tio år – fick Niko Kovac sparken som huvudtränare.

Arsenals tidigare tränare Arsène Wenger ska vara ett hett namn för tränarposten, och enligt tyska tidningen Bild ska fransmannen ha fört samtal med klubben. Men i nuläget är det assisterande tränaren Hansi Flick som har fått ta över huvudansvaret.

54-åringens första uppgift: Olympiakos på hemmaplan i Champions League.

Styrde in 1–0

Efter en mållös första halvlek gjorde Bayern München sitt yttersta för att skapa sig lite andrum i form av en ledning. Den tyska storklubben hade kommandot och tryckte på mot José Sá i Olympiakos mål. Till slut fick man sin belöning. Ett lågt, hårt inlägg från Kingsley Coman letade sig in i straffområdet där Robert Lewandowski höll sig framme och styrde in 1–0.

I 88:e minuten kom Ivan Perisic in på planen för hemmalaget. Minuten senare hade kroaten sett till att segern – och avancemanget till åttondelsfinalerna i Champions League – var ett faktum. 2–0 blev slutresultatet och Bayern München huserar därmed på första plats i grupp B med maximala tolv poäng på fyra matcher.

– Min primära uppgift är de här två matcherna, mot Olympiakos och mot Dortmund på lördag. Jag är nöjd med att laget visade sin klass i dag, men självklart finns det en del att förbättra, säger Flick enligt nyhetsbyrån AFP.

Atlético tappade poäng

Även Juventus tog sig vidare till åttondelsfinal – men det satt långt inne. Först i den 93:e matchminuten kunde Douglas Costa göra 2–1 för Turinklubben borta mot Lokomotiv Moskva.

2–1-segern gör att Juventus toppar grupp D på tio poäng efter fyra matcher.

I samma grupp hade Atlético Madrid chansen att säkra avancemang borta mot jumbon Leverkusen. Hemmalaget blev däremot en för svår nöt att knäcka för den spanska huvudstadsklubben som förlorade med 1–2.

I grupp A vann Paris Saint-Germain mot Club Brygge med 1–0 och säkrade därmed avancemang. PSG har vunnit samtliga fyra matcher och toppar gruppen på tolv poäng.

Hattrick för 18-åringen

Kvällens målexplosion stod tvåan i grupp A, Real Madrid, och framför allt 18-årige brassen Rodrygo för. På sju minuter hade han hunnit göra två mål hemma mot Galatasaray och efter en halvlek ledde man med hela 4–0. Till slut blev det 6–0 för Real Madrid sedan Rodrygo gjort sitt tredje mål på tilläggstid.

– Jag har inte ord att beskriva den här kvällen. Jag är glad, jag är lycklig, jag kommer alltid att minnas den här kvällen, säger den unga stjärnan till tv efter matchen.

– Jag har arbetat hårt för det här, och det kommer jag fortsätta göra, för då kan jag ge Real Madrid många fler kvällar som den här.

Backen blev målvakt

Manchester Citys match i grupp C mot Atalanta blev av det mer dramatiska slaget. Med drygt tio minuter kvar att spela visades Citys målvakt Claudio Bravo ut. Tidigare i matchen hade förstamålvakten Ederson bytts ut och lagets tränare Josep Guardiola tvingades ställa backen Kyle Walker i mål.

Walker inledde med att rädda en frispark som gick rakt mot honom. Det var också det enda Atalanta lyckades åstadkomma och matchen slutade 1–1.

– Idén om Kyle som målvakt kom av hans mod och att han är snabb. Det är bara att säga grattis till honom för att ha hjälpt laget och spelat så pass bra på den platsen, säger Guardiola enligt AFP.

Dramatisk blev även den andra matchen i gruppen. Där kvitterade Sjachtar Donetsk till 3–3 på straff i den 97:e minuten och säkrade därmed en poäng borta mot Dinamo Zagreb.