Hattrick av Pulisic när Chelsea vann enkelt

Amerikanen stod för ett hattrick i 4–2-segern borta mot Burnley.
En planenlig vinst blev det även för Manchester City hemma mot Aston Villa.
Fotboll • Publicerad 26 oktober 2019
Tre fingrar, tre mål. Christian Pulisic hade lekstuga mot Burnley.
Tre fingrar, tre mål. Christian Pulisic hade lekstuga mot Burnley.Foto: Anthony Devlin/AP/TT

Även om inget lag var i närheten av Leicesters siffror från fredagen (9–0 mot Southampton) så blev det klara segrar för topplagen i Premier League även dagen därpå.

För Chelseas del blev det en bekväm 4–2-vinst borta mot Burnley. Stor matchvinnare: Christian Pulisic.

Den 21-årige amerikanen, som kostade nästan 700 miljoner kronor när han anslöt från Borussia Dortmund inför säsongen, slog till med ett hattrick och ordnade mer eller mindre på egen hand en 3–0-ledning för bortalaget.

Brasilianaren Willian ökade på till 4–0 innan Burnley reducerade två gånger om. Chelsea är kvar på fjärdeplatsen men går upp på samma poäng som Leicester som dock har bättre målskillnad.

En enkel trepoängare blev det även för Manchester City som gör vad de kan för att haka på Liverpool i tabelltoppen. Det regerande mästarlaget körde över Aston Villa med 3–0 på hemmaplan efter att Ilkay Gündogan fastställt slutresultatet på halvvolley i den 70:e minuten.

Innan dess hade Raheem Sterling gjort 1–0 i 46:e och Kevin De Bruyne 2–0 i 65:e. Målet tilldelades i efterhand spanjoren David Silva som styrde De Bruynes skott innan det gick i mål.

Smolk i bägaren för City var att mittfältsstjärnan Fernandinho drog på sig sitt andra gula kort i matchen och visades ut med tre minuter kvar.

City är nu tre poäng bakom Liverpool med en match mer spelad.

Liverpool möter Tottenham på hemmaplan på söndag.