Rögle bröt förlustsvit: "De var chanslösa"

Rögle bröt förlustsviten efter 5–2 borta mot Örebro.
Och formstarke Leon Bristedt gjorde som alltid denna säsong – mål mot sina favoritmotståndare.
Ishockey • Publicerad 18 januari 2020
Leon Bristedt och hans Rögle fick jubla borta mot Örebro. Arkivbild.
Leon Bristedt och hans Rögle fick jubla borta mot Örebro. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Inför mötet med Närkegänget hade Rögle, som inledningsvis var den stora sensationen i SHL, åkt på tre förluster i följd. Leon Bristedt erkänner att det var viktigt att bryta trenden.

– Absolut. Det handlar om att ha så långa toppar som möjligt och så korta dalar som möjligt. Alla vet att de kommer under säsongen, det handlar bara om att försöka förlänga de starka trenderna och korta ner de sämre.

Men Leon Bristedt själv har hela tiden visat fin form och producerat – i åtta av sina nio senaste matcher har han gjort poäng. Han har dessutom hittat målet i alla tre mötena med Örebro denna säsong och på lördagseftermiddagen svarade han för sin 14:e SHL-fullträff samt en assist och klättrar i poängligatoppen.

"Lätt att göra poäng"

– Jag spelar i sådana positioner där det är lätt att göra poäng. Visst, jag har gjort det bra men det är framför allt de runt omkring mig och de positioner som jag blir satt i som gör att det har gått bra.

Rögle började också klart piggast och efter en dryg kvart tryckte gästernas forward Dominik Bokk in första målet efter fint förarbete av kedjekompisen Simon Ryfors.

Och efter knappt halva matchen klev Rögles toppformation med Daniel Zaar, Ted Brithén och Leon Bristedt fram. Först tryckte Bristedt in 2–0 när han var framme på en retur efter en spelvändning.

– Jag driver mot mål och vi får ett bra inspel i zonen och sedan plockar jag till sist upp returen. När man går in framför mål brukar det hända bra saker, säger han.

Bara några minuter senare levererade centern Ted Brithén när han satte nästa puck från nära håll bakom målvakten Dominik Furch i powerplay.

Kovacs debut

Drygt tre minuter in i tredje perioden sköt Dominik Bokk sitt andra mål i matchen och den tyske juniorlandslagsmannen har därmed gjort fem mål på de fyra senaste matcherna.

Kort därefter fick till sist forwarden Ludvig Rensfeldt hål på Rögles målvakt Roman Will och när knappt fyra minuter återstod tryckte också Shane Harper in 2–4 när han satte pucken i öppen bur efter en retur. Men Rögles Simon Ryfors fick sista ordet när han satte 5–2 i tom bur.

På torsdag väntar ny hemmamatch för Örebro när serieettan Luleå kommer på besök. Närkingarnas uppmärksammade stjärnförvärv Robin Kovacs gör då känslosam debut direkt mot sitt gamla lag – det lär bli slutsålt i hallen.

Enligt Aftonbladet ska det också vara helt klart att även landslagsbacken Emil Larsson väljer att lämna Luleå för Örebro – men först inför nästa säsong.