River Plate till final igen – trots förlust

Fotboll Artikeln publicerades
River Plate firar att man är i final i år igen i Copa Libertadores.
Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT
River Plate firar att man är i final i år igen i Copa Libertadores.

De regerande mästarna i Copa Libertadores, River Plate, är klart för ytterligare en final.

Det blev förlust mot fjolårsfinalisten Boca Junior i den andra matchen (0–1), men River Plate gick ändå vidare med 2–1 totalt.

Den förra finalen i den sydamerikanska klubblagsturneringen mellan Buenos Aires-konkurrenterna flyttades till Spanien efter oroligheter mellan supportrarna. Säkerheten har därför stått i fokus i årets semifinalmöten. Den andra semifinalen kunde dock genomföras utan några större incidenter.

River Plate backade hem, men det dröjde innan Boca Junior lyckades skapa några hetare målchanser. Lisandro Lopez nickade in matchens enda mål med tio minuter kvar av matchen.

– Det var en strid, en mycket svår match. Det var ett derby och man spelar derbyn med döden som insats, säger River Plate-mittfältaren Exequiel Palacios.

River Plate spelar final i Copa Libertadores för tredje gången på fem år (segrade 2015 och 2018). I finalen, som spelas i Santiago i Chile den 23 november, möter man brasilianska Flamengo eller Gremio. De spelade 1–1 i första semifinalen och möts igen i kväll.