Ramos galna målform – Spanien vann igen

Fotboll • Publicerad 5 september 2019
I 2–1-segern borta mot Rumänien visade Sergio Ramos vägen genom att göra 1–0 på straff.Foto: Vadim Ghirda/AP/TT

Spanien fortsätter att gå rent i Sveriges EM-kvalgrupp i fotboll. Borta mot Rumänien kom femte segern på lika många matcher – detta efter ännu ett mål av mittbacken Sergio Ramos.

Real Madrid-backen visade vägen genom att sätta 1–0 på straff i den 29:e minuten. Att den spanske stjärnspelaren är säker från elvameterspunkten kommer knappast som en nyhet. Mer anmärkningsvärt är spelarens målfacit i landslagssammanhang.

Enligt statistiktjänsten Gracenote har Ramos nu gjort åtta mål på de nio senaste matcherna för Spanien. Detta mot nationer som Kroatien, England, Norge och senast Sverige. Det enda landet som hållit tätt mot den spanske härföraren på senare tid är överraskande nog blåbärsnationen Malta.

Mot Rumänien var Ramos dock inte ensam om att hamna i målprotokollet. Paco Alcacer ökade på till 2–0 i den 47:e minuten innan Rumänien reducerade i den andra halvleken. Spanien vann matchen med 2–1.

Samtidigt gjorde Norge vad de skulle hemma mot Malta och vann med 2–0 efter mål av Joshua King och Sander Berge. Lars Lagerbäcks landslag är därmed två poäng efter tvåan Sverige inför söndagens skandinaviska derby på Friends arena.