Quaison målskytt när Mainz vann

Fotboll • Publicerad 5 oktober 2019
Robin Quaison, högst upp i bild, gjorde sitt tredje mål för säsongen mot Paderborn. Arkivbild.Foto: Martin Meissner

Svenske landslagsanfallaren Robin Quaison slog till med sitt tredje mål för säsongen när hans Mainz bortabesegrade Paderborn i Bundesligafotbollen.

Redan i den åttonde minuten förvaltade 25-åringen ett friläge på bästa sätt när han satte bollen mellan benen på målvakten Leopold Zingerle fram till 1–0.

Paderborn kvitterade visserligen bara sex minuter senare men segern gick ändå till Mainz efter att Daniel Brosinski från straffpunkten gjort det matchavgörande 2–1-målet i den 32:a minuten.

Segern var den blott andra efter sju omgångar för Mainz som ligger på 13:e plats i tabellen.

Samtidigt är det extremt tätt i tabellens övre skikt efter att Bayern München överraskande åkt på förlust med 1–2 hemma mot Hoffenheim.

De regerande mästarna leder alltjämt Bundesliga men bara på målskillnad före RB Leipzig, Freiburg och Bayer Leverkusen som alla har 14 poäng.