Piteås Madelen Janogy blev tvåmålsskytt mot Kungsbacka.
Piteås Madelen Janogy blev tvåmålsskytt mot Kungsbacka.Foto: Pär Bäckström/TT

Att inte ha spelat match på två veckor, på grund av flygstrejken, och dessutom ha en 17 timmar lång tågresa i benen, påverkade inte svenska fotbollsmästaren Piteå det minsta.

Nykomlingen i damallsvenskan, Kungsbacka, besegrades med hela 5–1.

Inför matchen sade Kungsbacka-målvakten Moa Öhman, som tidigare spelat i Piteå, att man var tvungen att minimera Piteås fasta situationer för att ha en chans. Det lyckades inte Kungsbacka alls med. Fyra av fem mål gjordes på fasta situationer.

Tre på vänsterhörnor, ett på straff.

Landslagsspelaren Madelen Janogy gjorde säsongens två första mål, 4–0 då hon sköt från straffområdesgränsen och 5–0 på nick efter hörna.

Inhopparen Mimmi Asperot gjorde Kungsbackas andra mål i damallsvenskan med 1–5-reduceringen i den 63:e minuten.

Eskilstuna tog sin första seger för säsongen när Limhamn/Bunkeflo besegrades med 1–0. Kajsa Collin blev matchens enda målskytt i den 60:e minuten.

För Limhamn/Bunkeflo var det tredje förlusten i de tre spelade matcherna i inledningen av damallsvenskan. Laget har släppt in nio mål och bara gjort två.