Ingen glad efter Piteås kryss i Göteborg

Inget lag vann när damallsvenskans tvåa Göteborg FC tog emot mästarlaget Piteå. Matchen slutade 1–1, och i båda lagen var spelarna besvikna efteråt.
Fotboll • Publicerad 31 juli 2019
Madelen Janogy jublar, tillsammans med anfallskollegan Fernanda da Silva (22), åt sitt ledningsmål för Piteå i bortamatchen mot Göteborg. Hemmaspelarna Vilde Böe Risa och Julia Roddar är mindre glada. Matchen slutade 1–1.Foto: Thomas Johansson/TT

Madelen Janogy gav Piteå ledningen på Valhalla i Göteborg i matchens 53:e minut. Julia Karlernäs nickade ner en hörna, och Madelen Janogy slog rappt bollen i mål förbi Göteborgs försvarare. Det var säsongens femte mål i allsvenskan för 23-åriga Janogy, som slagit igenom i landslaget i år med bland annat ett VM-mål mot Chile.

Men direkt efter 0–1 hade Göteborg en bra period. Åtta minuter senare kvitterade Rebecka Blomqvist med ett skott som blev hennes åttonde allsvenska mål i år, framspelad av Julia Roddar.

1–1 var ett rättvist resultat i en tät och tuff match där Piteå ofta var det starkare laget, men där Göteborg också skapade chanser och var närmast ett segermål i slutminuterna.

– Vi är besvikna. Vi kan så mycket bättre, säger Julia Roddar.

Rubensson sjuk

VM-mittfältaren Elin Rubensson var sjuk och saknades i Göteborgs lag. Det såg ut att ha betydelse.

– Vi gör en dålig första halvlek, får inte tag i bollen. Vi höjer oss i andra. Men det är en tuff match. Piteå slår mycket långbollar och går på dueller, säger Julia Roddar.

Hennes Göteborg är dock fortfarande obesegrat, och kvar på andra plats i damallsvenskan.

Piteå, som tog ett överraskande SM-guld förra året, har haft en tyngre säsong. Laget finns i mitten av tabellen, och är utan seger i de tre omgångar som spelats efter VM. Oavgjort på bortaplan mot Linköping i söndags, och nu mot Göteborg, är dock inga dåliga resultat.

– Vi spelar fantastiskt bra, tycker Madelen Janogy med blandade känslor efter onsdagens 1–1.

Få mål av Piteå

Men med bara elva mål på tio spelade omgångar är det svårt att vara ett topplag.

– Det handlar om att fortsätta bygga upp spelet och bli mer kliniska i avslut och passningar, säger Janogy om hur Piteå ska kunna klättra i tabellen.

Piteå fick en lång bussresa på 13 timmar till Linköping i helgen när flyget blev inställt. Men efter det stannade Norrbottenlaget som planerat i södra Sverige inför mötet med Göteborg, som på ett litet läger.

– Det har varit jättekul, säger Madelen Janogy.

Och kanske ger kraft till nya segrar framöver..?