Ny seger för hemmastarkt Örebro

En supervändning med tre mål på 84 sekunder i en fullsatt och kokande hockeyborg.
Och efter 3–2 mot Oskarshamn så har Örebro tagit full pott i fyra raka hemmamatcher.
Fotboll • Publicerad 12 oktober 2019
Både Joonas Rask (höger) och Max Lindholm blev målskyttar för Örebro mot Oskarshamn. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det formtoppade Närkegänget verkar nästan ostoppbart i Behrn arena där laget har spelat sina fyra senaste SHL-matcher. Tolv poäng efter 6–1, 5–1, 4–1 och 3–2 är starka segersiffror som imponerar och skickar upp Örebro i tabelltoppen.

– Ruggigt skönt att vinna igen. Nu hoppas jag att vi följer upp det med en bortavinst också, säger forwarden Max Lindholm.

Men Örebro inledde första perioden svagt – precis som mot Växjö för ett par dagar sedan. Efter fyra minuter hade Oskarshamnsbacken Simon Després skickat iväg en fladderpuck som tog på Rasmus Rissanen och vidare in bakom målvakten Dominik Furch.

– Ja, vi har två relativt mediokra första perioder på raken nu. Det är något vi får kolla på och jobba med i fortsättningen, säger Lindholm.

"Ruggigt skönt"

Men Örebro kom ut i flygande fart efter första periodpausen och gjorde lagets alla tre mål på 84 sekunder.

Först klippte Ryan Stoa in kvitteringen efter rena klapp-klapp-spelet i powerplay. Sedan skickade också Joonas Rask in 2–1 bakom Fredrik Pettersson-Wentzel i gästernas bur. Max Lindholm avslutade därefter Örebros plötsliga målexplosion när han utökade hemmaledningen efter en blixtsnabb spelvändning.

– Det satt långt inne, kändes det som. Men det var ruggigt skönt att få in den. Och jag borde gjort något eller några till i dag, säger 21-åringen om sitt första SHL-mål.

Sex raka förluster

TT: Förra säsongen gjorde du 39 poäng på 49 matcher för AIK i allsvenskan. Det dröjde tio omgångar innan du hittade rätt i Örebrotröjan.

– Det är ett steg att ta när man kommer till SHL. Men det gäller att inte vara för stressad, jag visste att poängskörden kanske inte skulle vara lika stor som i allsvenskan. Jag får jobba mig in i det och jag tycker att det kommer mer och mer för varje dag.

Johannes Salmonsson reducerade till 2–3 efter halva matchen – när han tryckte in en retur – men närmare än så kom alltså inte Oskarshamn.

Nykomlingen som chockade hockey-Sverige med en flygande säsongsstart är nu uppe i sex raka förluster.