Ny seger för Brynäs – efter målvaktstavla

Brynäs succé fortsätter efter tränarbytet.
Borta mot seriens formstarkaste lag, Skellefteå, kom fjärde raka segern (2–1) – efter en rejäl målvaktstavla.
Ishockey • Publicerad 18 januari 2020
Skellefteås Mantas Armalis fick se Brynäs ta ledningen efter ett stort misstag från målvakten.Foto: Erland Segerstedt/TT

Brynäs verkar inte veta hur man förlorar med Ove Molin och Mikael Holmqvist som tränare i båset.

Efter att duon ersatte sparkade Magnus Sundquist har laget vunnit fyra raka matcher.

Den senaste skalpen kom borta mot ett Skellefteå som fram till dagens möte hade fem raka segrar på kontot. Men nu är sviten bruten för de gulsvarta – och det till stor del på grund av en sällan skådad bjudning från Mantas Armalis.

Reducerade sent

Klockan hade bara passerat fyra minuter när Skellefteåmålvakten ohotad blev puckförande i ena sarghörnet – och plötsligt skickade pucken rakt i gapet på Johan Alcén. Brynässpelaren tackade och tog emot genom att raka in 1–0 i öppet mål, något som innebar hans första fullträff för säsongen.

– Han (Armalis) tyckte väl lite synd om mig, att jag hade en nolla i målkolumnen. Han ville väl hjälpa till lite. Jag fick den mitt på bladet, höll igen lite och sedan var det bara tom bur, sade Alcén leende i periodvilan.

I en tät match ökade sedan Emil Molin på till 2–0 när han i den tredje perioden stötte pucken i nät i powerplay.

Skellefteå gjorde dock match av det hela när hemmalaget tog ut målvakten och reducerade till 1–2 genom Niclas Burström.

"Extra skönt då"

Fler mål blev det dock inte – och för Brynäsmålvakten Joacim Eriksson var segern speciell då han har ett förflutet i Skellefteå och vunnit SM-guld i klubben.

– Fantastiskt skönt. Speciellt nu när jag inte har spelat på länge så var det skönt att studsa tillbaka och göra en bra match. Jag tycker laget gör ett jäkligt bra jobb. Jag hade tre bra år i Skellefteå och känner många i laget. Klart att det är extra skönt då, säger han till C More.

Skellefteå är kvar som fyra i tabellen medan Brynäs är kvar i de nedre regionerna, på elfte plats.