Napoli förlorade även hemma mot Arsenal och är utslaget i Europa Leagues kvartsfinal.
Serie A-klubbens uttåg gör att Italien inte har något lag framme i semifinal i någon av Europas två stora fotbollscuper.
Fotboll • Publicerad 18 april 2019
Napolis spelare deppar hemma på San Paolo-stadion i Neapel.
Napolis spelare deppar hemma på San Paolo-stadion i Neapel.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Arsenals Alexandre Lacazette blev stor matchvinnare sedan han skickat in matchens enda mål på en vacker frispark i den 36:e minuten. 1–0-segern innebar att Londonlaget nollade Napoli, efter 2–0-segern på hemmaplan i förra veckan.

Det italienska Europa-fiaskot är därmed fullbordat sedan Juventus slagits ut av Ajax i Champions League-kvartsfinalen tidigare i veckan.

För Arsenal väntar nu Valencia i Europa League-semifinalen. I det helspanska mötet med Villarreal gick Valencia vidare med totalt 5–1 efter en 2–0-seger hemma på Mestalla under skärtorsdagskvällen.

Chelsea ledde komfortabelt med 3–0 efter blott 17 minuter hemma mot Slavia Prag i sin kvartsfinal. Men det tjeckiska skrällaget, som förlorade det inledande mötet med 0–1, vaknade till i andra halvlek.

Matchen slutade 4–3 till Chelsea som gick vidare med totalt 5–3 och möter nu Eintracht Frankfurt som slog ut Benfica. Portugiserna tappade 4–2-övertaget från det inledande mötet, sedan tyskarna vunnit med 2–0 hemma och gått vidare tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

Arsenal och Chelseas avancemang innebär att det kan bli en helengelsk final i Baku, Azerbajdzjan, den 29 maj.