Möregårdh vidare efter drama: "Väldigt nöjd"

Bordtennis Artikeln publicerades
Truls Möregårdh i VM i Budapest.
Foto: Per Hällstrom
Truls Möregårdh i VM i Budapest.

Med minsta möjliga marginal tog sig Truls Möregårdh vidare från det sista hindret och kvalificerade sig till huvudturneringen i bordtennis-VM.

I den avgörande kvalmatchen i Budapest mötte 17-åringen den 219-rankade kubanen Jorge Campos.

Matchen gick till sju set.

– Även om jag blev mer och mer nervös vågade jag ändå hålla mig till min taktik, säger en lättad Möregårdh till TT.

Det började bra för den svenske talangen. Möregårdh räddade två setbollar i första och vann sedan ett jämnt andra set. 13–11 och 11–9 såg stabilt ut, men det skulle bli värre.

Chocksiffror

I tredje chansade kubanen, hade med sig några kantbollar och innan Truls Möregårdh hunnit mer än blinka hade Jorge Campos vunnit med chocksiffrorna 11–0. I fjärde fortsatte kubanen att fira framgångar med sin offensiv och via 11–6 var det utjämnat.

I femte tog sig Campos fram till 8–2 innan Truls Möregårdh vaknade till och tog sju poäng i rad. Det ville sig dock inte bättre än att kubanen vann med 11–9.

Nu hängde Truls Möregårdhs fortsatta VM-existens på en skör tråd och trots en bortdömd serve lyckades svensken hålla undan till 11–9.

– Det var frustrerande emellanåt. Han hade ett otroligt flyt och chansade in flera poäng. Trots det höll jag mig hyfsat lugn och är förstås väldigt nöjd med vinsten, säger Möregårdh.

Alla nio svenskar vidare

Därmed är alla nio svenska spelare klara för huvudturneringen. Truls Möregårdhs klubbkamrat i Eslöv, Flippa Bergand, tog sig också in i huvudturneringen efter 4–3 mot Offiong Edem, Nigeria. Lättare gick det för Stina Källberg som vann med 4–1 mot Ana Codina, Argentina.

En bättre födelsedagspresent på 53-årsdagen kunde Truls Möregårds coach, Jörgen Persson, inte få.

– Den bästa presenten är om alla svenskar vinner idag, sade Persson inför måndagens spel.