McLaren går in i Ericssons stall

Bilsport Artikeln publicerades
Marcus Ericsson. Arkivbild.
Foto: Jason Behnken/AP/TT
Marcus Ericsson. Arkivbild.

McLaren går in i Indycar kommande säsong, och man gör det i svenske Marcus Ericssons stall Arrow Schmidt Peterson Motorsports.

I och med det nya partnerskapet kommer stallet att byta namn till Arrow McLaren Racing SP och kommer att – precis som i år – ha två bilar på startlinjen kommande säsong.

"Vi kommer till Indycar med full respekt för sporten, våra motståndare, supportrarna och utmaningen som väntar", säger Zak Brown, vd för McLaren Racing i ett uttalande på Indycars webbplats.

En av två förare i stallet är Marcus Ericsson. Den förre formel 1-förarens kontrakt går ut efter säsongen samtidigt som stallkamraten James Hinchcliffe har kontrakt över kommande säsong.

Ericsson har blandat och gett under säsongen och ligger på femtonde plats i sammandraget. Hans bästa placering är en andraplats från en tävling i Detroit tidigare i somras.

Svensken har tidigare sagt att han vill vara kvar i Indycar nästa år.

"Jag har redan sagt till mitt management att jag verkligen vill stanna. Jag vill att de gör allt de kan för att jag ska få stanna i serien nästa år och längre fram, om det är möjligt", sade han till amerikanska motorsportsajten i början av sommaren.