Hammarlunds mål bakom Göteborgs trendbrott

Efter tre raka kryss kom till slut en seger.
Tacka Pauline Hammarlund för det.
Anfallaren blev tvåmålsskytt i 3–1-matchen mot Djurgården.
Fotboll • Publicerad 11 maj 2019
Tvåmålsskytten Pauline Hammarlund jublar efter sitt 3–1-mål i Göteborgs seger mot Djurgården.Foto: Adam Ihse/TT

1–1 mot Eskilstuna, 2–2 mot Kristianstad, 2–2 mot Rosengård – men hemma mot Djurgården såg Göteborg till att trenden med raka kryss i damallsvenskan nådde sitt slut.

Och det var mycket tack vare Pauline Hammarlund.

Anfallaren satte 1–0 redan i tionde minuten och ökade sedan på till 3–1 i 68:e.

Dessförinnan hade Rebecka Blomqvist sett till att Göteborg fick inleda den andra halvleken med att jubla över ett 2–1-mål efter Mia Jalkeruds kvittering i 25:e minuten.

Med säsongens andra trepoängare har Göteborg nio poäng på fem matcher – och dessutom 15 raka tävlingsmatcher utan förlust.

Sedan förlusten i premiären mot nykomlingen Kif Örebro har Vittsjö imponerat. 1–0-segern hemma mot Eskilstuna var klubbens tredje trepoängare och dessutom fjärde raka matchen utan förlust.

Den här gången var det Clara Markstedt som visade vägen då den 29-åriga anfallaren satte 1–0, framspelad av Catherine Bott, i 21:a minuten.

Kif Örebro fick en 1–0-seger hemma mot Växjö efter gästernas självmål i 82:a minuten. Linköping vann hemma mot Kungsbacka med 2–0 efter mål av Frida Maanum och Stina Blackstenius.