Luleås effektivitet sänkte Linköping

Mål på första och tredje skottet.
Luleås effektivitet gav en drömstart – och till slut en 4–1-seger hemma mot Linköping.
Ishockey • Publicerad 26 september 2019
Petter Emanuelsson inledde Luleås målskytte i segern hemma mot Linköping. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

Jack Connolly fick en snabb revansch efter sin straffmiss. Bara några minuter senare tog amerikanen vara på en två-mot-en-situation och såg till att Petter Emanuelsson kunde sätta 1–0 efter 6.09.

– Jack slår en jättebra passning, jag försökte driva mot mål och skjuta direkt, säger Emanuelsson till C More.

Volleymål

Ledningsmålet var Luleås första skott på Jacob Johansson. Andra stoppades av Linköpingsmålvakten men returen skickade Jonas Berglund in på volley och ökade därmed på till 2–0 efter 8.08.

– Jag tycker att vi går hårt mot deras mål och får utdelning. Vi driver på kassen och det är där målen görs, säger Emanuelsson.

Linköpings Joe Whitney reducerade i powerplay men innan den första perioden var över hann Arttu Ilomäki göra 3–1 och tidigt i andra satte Fredrik Styrman 4–1.

Luleå – som inte har vunnit på bortais den här säsongen – fortsätter därmed att vara ett starkt hemmalag och har tagit åtta av möjliga nio poäng i Coop Norrbotten arena.