Då reste sig Luleå – och vann med 3–2 hemma mot HV71 efter sudden death.
Ishockey • Publicerad 19 september 2019
Luleås Robin Kovács kvitterar till 2mot HV71.
Luleås Robin Kovács kvitterar till 2mot HV71.Foto: Robert Nyholm/TT

Luleå hade inför kvällens drabbning med HV71 haft en motig vecka.

Inte nog med att det blev förlust i den andra omgången borta mot Örebro i tisdags – laget fick dessutom Filip Hållander skadad efter en otäck smäll mot sargen och 19-åringen ser ut att bli borta från spel fram till jul.

Och hemma mot HV71 fortsatte oflytet att grina Luleå i ansiktet – åtminstone till en början.

I den första perioden gav Oscar Sundh bortalaget ledningen med 1–0 – och bara minuten senare small det igen.

Detta när Christoffer Törngren blivit frispelad och ökat på bortaledningen efter att ha överlistat målvakten Joel Lassinantti.

Men Luleå kom tillbaka.

Fredrik Styrman pangade in sitt första mål för klubben med ett hårt slagskott i den andra perioden och reduceringen till 1–2 var ett faktum.

I den tredje perioden kunde sedan HV71 inte stå emot hemmalagets fina spela i powerplay och Robin Kovács kunde till sist sätta pucken i nät från nära håll.

Matchen gick till ett sudden-avgörande – och där fullbordades vändningen av ingen mindre än Luleås trotjänare Niklas Olausson som utnyttjade en målvaktsretur och skickade in pucken högt i nättaket.