Luleå premiärsegrade hemma mot Växjö

I våras skickade Luleå ut Växjö ur SHL-slutspelet efter en händelserik slutspelsserie.
När lagen möttes i säsongspremiären segrade norrbottningarna på nytt när man vann på hemmaplan med 3–1.
Ishockey • Publicerad 14 september 2019
Karl Fabricius blev förste Luleåspelare att få måljubla den här säsongen.
Karl Fabricius blev förste Luleåspelare att få måljubla den här säsongen.Foto: Robert Nyholm/TT

I SHL:s nordligast belägna arena drabbade två potentiella topplag samman. Luleå tog emot Växjö och det var en trotjänare som satte taktpinnen i hemmalagets hand.

36-årige Karl Fabricius tog tillvara på ett Erik Gustafsson-skott och rakade in returen för 1–0 halvvägs in i första perioden.

– Vi gör mycket bra där ute. Vår forecheck ser riktigt bra ut, sen måste vi kunna omsätta det till fler målchanser. Vi är lite för omständiga, säger Fabricius till C More efter första perioden.

– Vi kan steppa upp lite, konstaterade Växjös nyförvärv Tim Erixon.

Växjö med flera namnkunniga nyförvärv hade problem med att hitta in med pucken bakom Joel Lassinantti, som förra säsongen utsågs till årets målvakt i SHL.

När ytterligare 20 minuter hade spelats hade inte några Växjömål tillkommit. I stället hade den ett mål stora ledningen växt till 3–0 efter mål av Niklas Olausson och Petter Emanuelsson.

Växjö skulle dock hitta rätt i slutperioden. Med 7.32 kvar att spela reducerade nyförvärvet från Djurgården, Marcus Davidsson, med ett välplacerat avslut i Lassinanttis ena kryss.

Men det var också det enda som Luleås burväktare släppte förbi sig. Luleå vann med 3–1.

– Jag tycker att vi har övertaget. Vi startar matchen bättre än dem och är lite mer effektiva. De skapar ganska mycket chanser på slutet men då är "Lassi" (Joel Lassinantti) väldigt bra i mål, säger Erik Gustafsson.