Detta står klart efter en övertygande 3–1-seger mot Arsenal hemma på Anfield.
Fotboll • Publicerad 24 augusti 2019
David Luiz deppar efter Liverpools 3–0-mål.
David Luiz deppar efter Liverpools 3–0-mål.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Förra årets tvåa Liverpool har tagit kommandot i upptakten av det engelska ligaspelet.

Klubben är efter tre omgångar den enda som kan stoltsera med lika många segrar – detta efter dagens bergssäkra seger i toppmötet mot Arsenal.

Gästerna från London höll hemmalaget stången i nästan hela första halvlek. Men i den 41:a minuten fick mittbacken Joel Matip hål på Arsenal-försvaret när han dunkade bollen hårt i nät med pannan på Trent Alexander-Arnolds hörna.

Uppförsbacken skulle dock bli än brantare för bortalaget – inte minst på grund av en svajig försvarsinsats från David Luiz. Nyförvärvet från Chelsea kunde först inte hålla händerna i styr när han med en tröjdragning som knappast undgick någon på Anfield hindrade Mohamed Salah från en klar målchans.

Lika givet som domslutet var, lika säkert dunkade Salah upp bollen i det vänstra krysset fram till 2–0 till Liverpool.

Egyptiern var dock inte färdig med att ha lekstuga med Luiz. I den 59:e minuten fintade anfallaren bort brasilianaren enkelt på offensiv planhalva innan han drev bollen hela vägen mot straffområdet och placerade in 3–0 lågt intill bortre stolpen.

Matchen slutade 3–1 efter en sen reducering från Lucas Torreira. Arsenals första poängtapp för säsongen är därmed ett faktum.