Linköpings galna tapp – föll mot jumbon

Fotboll • Publicerad 14 augusti 2019
Stina Blackstenius och hennes Linköping föll tungt borta mot jumbon Kungsbacka. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Vad hände, Linköping? Den damallsvenska tabellfemman, som har tippats göra upp om SM-guldet med Rosengård, ledde med 1–0 med minuten kvar av ordinarie tid i bortamötet med jumbon Kungsbacka – men föll med 1–2.

LFC, som tvingades spela i en timme med en spelare mindre sedan Linn Bogren visats ut i den 31:a minuten, släppte in två mål på två minuter och tappade därmed viktig mark mot Rosengård, som leder serien med fyra poängs marginal före tvåan Göteborg.

I minut 89 tryckte Kungsbackas Sara Nilsson in kvitteringen till 1–1 efter svagt försvarsspel av bortalaget och två minuter senare satte samma Nilsson 2–1.

Därmed tog nykomlingen och krislaget Kungsbacka sin första allsvenska seger någonsin, efter bara en poäng på de tolv första matcherna under sitt allsvenska debutår.