Koskinen och McDavid bakom segern

Ishockey Artikeln publicerades
Philadelphias Sean Couturier fick inte hål på Edmontonmålvakten Mikko Koskinen.
Foto: JASON FRANSON/AP/TT
Philadelphias Sean Couturier fick inte hål på Edmontonmålvakten Mikko Koskinen.

Connor McDavid gjorde fem poäng när Edmonton slog Philadelphia med 6–3 i NHL-ishockeyn.

Men flest hyllningar fick målvakten Mikko Koskinen som räddade 49 skott.

– Han var den första, andra och tredje stjärnan – han ensam såg till att vi vann, säger Edmontontränaren Dave Tippett enligt nhl.com.

Finländaren själv om sin insats:

– De sköt mycket utifrån kanterna, killarna gjorde ett bra jobb med att hålla dem borta från mitten. Förhoppningsvis får jag inte 52 skott på mig varje kväll, det skulle jag inte orka, säger Koskinen.

Edmontons 22-årige stjärna McDavid svarade för ett mål och fyra assist. Han har gjort 17 poäng i de sju första matcherna på säsongen, något som enbart Wayne Gretzky gjort tidigare i Oilerströja.

– Han är speciell. Det kan inte vara kul att vara back och ha en av ligans snabbaste, om inte den snabbaste, som jagar dig, säger Edmonton-backen Oscar Klefbom enligt nhl.com.

McDavid leder poängligan i NHL, två poäng före klubbkompisen Leon Draisatl som svarade för två mål och en assist i matchen.

Victor Olofsson fortsätter att göra mål i powerplay. Buffalosvensken gjorde sitt åttonde NHL-mål i 2–5-förlusten mot Anaheim – och åttonde målet i numerärt överläge. De två första kom under hans sex första NHL-matcher förra säsongen, och i höst har det blivit sex mål. När Olofsson gjorde sitt sjunde powerplaymål i rad tidigare i veckan skrev han NHL-historia, nu utökades den rekordraden.

Han blev inte ensam svenske målskytt i matchen. Anaheims Rickard Rakell och Jakob Silfverberg gjorde varsitt mål. Silfverberg fick också två assist och Rakell en.