J-Södra bröt Varbergs monstersvit

Fotboll • Publicerad 19 juni 2019
Jakob Orlov, till vänster, jublar efter sitt 2–0-mål mot seriesuveränen Varberg.Foto: Mikael Fritzon/TT

Det dröjde till den 13:e omgången – men nu har även årets sensationslag Varberg förlorat en match i superettan.

Efter tio vinster och två kryss kammade västkustlaget för första gången för säsongen noll borta mot Jönköpings Södra på Stadsparksvallen.

1–0 gjorde anfallaren Jakob Orlov redan i den sjunde minuten – en målskörd han fördubblade efter drygt en timmes spel när han nickade in 2–0 bakom målvakten August Strömberg på hörna.

Och när Alexander Jallow satte 3–0 på straff fem minuter senare var Varberg ett slaget lag.

Matchen slutade 3–1 efter att Perparim Beqaj reducerat i den 87:e minuten.

Jönköpings Södra tar i och med onsdagskvällens skalp ett kliv upp i tabellen, från åtta till femma, och har nu bara en poäng upp till en allsvensk kvalplats.

Förlusten till trots är Varberg fortsatt ohotad serieledare och innehar alltjämt förstaplatsen med hela sju poäng till godo på tvåan Mjällby.