Italien fick pangstart på hemma-EM

Fotboll • Publicerad 16 juni 2019
Lorenzo Pellegrini, här i Romatröjan, gjorde ett av Italiens mål mot Spanien i U21-EM. Arkivbild.Foto: Luis Vieira/AP/TT

Italien fick en smakstart på herrarnas U21-EM i fotboll. Hemmanationen, som tillhör förhandsfavoriterna, vann tungviktsmötet med Spanien med 3–1 efter att ha vänt ett 0–1-underläge.

Dani Ceballos gav spanjorerna ledningen med ett drömmål redan efter nio minuter, då Real Madrid-spelaren vände upp med bollen utanför straffområdet och dunkade in den i bortre krysset.

En delikatess som skapade många rubriker.

Men skrattar bäst som skrattar sist.

Ett organiserat och hungrigt Italien lyckades vända på steken, kvitterade till 1–1 i den 36:e minuten och tryckte sedan in två mål till i andra halvlek. Det sista, på straff, kom genom Romas Lorenzo Pellegrini efter videogranskning av en situation i Spaniens straffområde.

Därmed seglade Italien upp i toppen av grupp A, förbi Polen som slog Belgien i sin premiär tidigare under dagen.