Inters tränare Antonio Conte firar med sina spelare efter derbysegern i Milano.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Inter vann Milanoderbyt över Milan i serie A-fotbollen med 2–0.

Belöningen: fortsatt serieledning med maximala tolv poäng.

Marcelo Brozovic och Romelu Lukaku gjorde målen som kom efter paus.

Inter var snäppet bättre, men ledningsmålet var en aning turligt. Brozovic sköt en frispark utanför straffområdet till vänster som ändrade riktning på Milanbacken Rafael Leao och ställde målvakten Gianluigi Donnarumma. Då hade fyra minuter spelats av andra halvlek och målet godkändes först efter en VAR-kontroll för offside.

Då var 2–0 i 78:e minuten desto snyggare med en elegant styrning med pannan från Lukaku.

Juventus är två poäng bakom Inter sedan Christiano Ronaldo skjutit segermålet mot Verona, 2–1, på straff.