IFK Göteborg tillbaka på vinnarspåret

IFK Göteborg är tillbaka på vinnarspåret – och i Europajakten.
Efter 2–1 hemma mot Sirius tar "Blåvitt" rygg på topplagen i fotbollsallsvenskan.
Fotboll • Publicerad 21 september 2019
Robin Söder fortsätter att ösa in mål i årets allsvenska. Arkivbild.
Robin Söder fortsätter att ösa in mål i årets allsvenska. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Efter tio raka matcher utan nederlag blev IFK Göteborg förra helgen överkört av Hammarby som vann med hela 6–2 på Tele2 arena.

Trots den plötsliga storförlusten var det utan sargat självförtroende som laget tog emot Sirius hemma på Gamla Ullevi.

Redan efter 30 minuters spel hade ett välspelande "Blåvitt" gått upp i en stabil 2–0-ledning.

Lassa Vibe visade vägen när han i den tolfte minuten satte bollen i nät efter ett inspel från Victor Wernersson.

Upp i skytteligatopp

Och med halvtimmen spelad var ledningen fördubblad efter att Robin Söder hållit sig framme i straffområdet och stött in sitt 13:e mål för säsongen.

– Det är bra att hålla sig nära mål, konstaterade anfallaren i C Mores halvtidsintervju och tillade att hans lag rest sig på ett bra sätt efter missräkningen i Stockholm senast.

– Vi har i veckan pratat om att vara aggressiva efter Hammarbymatchen. Vi har varit aggressiva i vår press och försökt att diktera spelet.

Hans 2–0-mål innebar att han går upp i delad skytteligaledning med Hammarbys Muamer Tankovic.

– Håller man sig i straffområdet så är chansen större att man gör mål, är man ute i hörnen så blir det svårare.

Sirius skapade nerv i matchen i den andra halvleken när Kebba Ceesay stack upp på en frispark och nickade in reduceringen.

"Ville ha revansch"

IFK Göteborg höll dock undan, vann med 2–1 och är nu – med en match mer spelad – tre poäng efter trean Malmö på den sista Europaplatsen.

Hosam Aiesh ser fram emot fortsättningen och är glad över att vara tillbaka på vinnarspåret.

– Vi ville ha revansch i dag efter matchen mot Hammarby, den var tuff, säger nyförvärvet från Östersund och blickar fram mot kommande bortaresa – även den i huvudstaden mot toppmotstånd.

– Nu ser vi fram emot AIK-matchen, säger han.