Historiskt höga publiksiffror i allsvenskan

Fotboll Artikeln publicerades
Hammarby har högst publiksiffror i allsvenskan.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Hammarby har högst publiksiffror i allsvenskan.

Fotbollsallsvenskan går inte bara mot en rafflande guldstrid – serien är även stekhet på läktarna runt om i landet.

I ett pressmeddelande skriver föreningen Svensk elitfotboll (Sef), paraplyorganisation för klubbarna i allsvenskan och superettan, att högstadivisionen i Sverige för femte året i rad har lockat över två miljoner åskådare – en rekordlång svit.

"Det här är en historisk milstolpe för svensk elitfotboll kan man säga", säger Ola Rydén, ligaansvarig på Svensk elitfotboll.

Det var i den 28:e omgången som tvåmiljonersgränsen passerades. Totalsiffran uppges i skrivande stund ligga på totalsiffra på 2 002 470 åskådare, vilket ger ett snitt på 9 061 besök per match.

"Vi strävar fortfarande att locka ännu fler åskådare till våra arenor men det är klart att årets ökning är kul att se. Vi ser heller inga tendenser till att intresset kommer att minska under kommande år. Tvärtom", säger Ola Rydén.

Sef skriver även att totalsiffran för superettan för tillfället ligger på 358 498 personer, ett snitt på 1 632 per match, och att den näst högsta serien tillsammans med allsvenskan väntas inbringa runt 2,6 miljoner besök innan säsongen är slut.