Guide, fotbolls-VM: Norge–England

Fotboll Artikeln publicerades

Vad: VM-match, Norge–England, kvartsfinal.

Var: Stade Océane, Le Havre.

När: Torsdag 27 juni, 21.00.

Tv/radio: TV4/C More Fotboll och Radiosporten i P4.

Förutsättningar: Norge, världsmästarna från 1995, har klarat sig överraskande bra utan superstjärnan Ada Hegerberg och är nu alltså framme i kvartsfinal. Nu har vårt västra grannland chans till revansch mot England, som skickade ut norskorna i VM-åttondelsfinalen 2015. Frågan är dock om det inte kommer krävas en insats som är snäppet vassare än den i straffsegern mot Australien i åttondelsfinalen för att rå på "Lejoninnorna" från de brittiska öarna. Förbundskapten Phil Nevilles landslag är rankat så högt som trea i världen, är regerande bronsmedaljör, har vunnit samtliga av sina fyra VM-matcher så här långt och är numera en stornation att räkna med.

Frågetecknet: Hinner mittbacken Steph Houghton bli spelklar? Englands lagkapten går en kamp mot klockan för att bli kvitt den fotskada hon ådrog sig i slutskedet av kvartsfinalen mot Kamerun. En brysk stämpling från Alexandra Engolo gör att Houghtons medverkan mot Norge är tveksam.

– Hon hade väldigt ont efter matchen och kunde inte vara med på presskonferensen efteråt. Det var en ful tackling och hon kommer inte träna i dag, sade förbundskaptenen Phil Neville till Internationella fotbollsförbundet Fifas webbplats inför tisdagens träningspass.

 

Rättelse: I en tidigare version angavs fel veckodag för när matchen spelas.