Glödhet Olofsson skrev historia

Victor Olofsson och hans Buffalo Sabres är glödheta i NHL-ishockeyn.
Den förre Frölundaforwarden dunkade in sitt femte mål för säsongen – och blev historisk.
Buffalo tog sin femte seger på sex matcher via 4–0 över Dallas.
Ishockey • Publicerad 15 oktober 2019
Buffalos forward Victor Olofsson firar sitt historiska mål i 4–0-segern över Dallas.Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Olofssons samtliga fem mål den här säsongen och två i slutet av den förra har kommit i numerärt överläge.

Därmed är han den förste spelaren i historien som gjort sina sju första NHL-mål i powerplay.

Olofsson gav Buffalo ledningen med 1–0 efter samarbete med Rasmus Dahlin. Svenskarna spelade pucken mellan varandra och Olofsson nöp till högt vid Dallasmålvakten Ben Bishops främre stolpe efter 6.27 av mittperioden.

– Han matade mig med en perfekt passning, jag siktade bara nära stolpen och fick in den, säger Olofsson i en intervju efter matchen.

– Det här var kanske vår bästa match hittills om man ser till alla 60 minuter. Vi gav inte Dallas något, vi höll spelet enkelt.

Med fem gjorda mål är 24-åringen från Örnsköldsvik bäste svenske målskytt i NHL, vilket sitter extra fint eftersom hans föräldrar just nu är på besök.

– Det är en dröm som blivit sann för oss alla, säger Victor Olofsson.

– Det har varit en riktig bra vecka, de har fått se tre segrar.

Rasmus Dahlin är med ett mål och sju assist den svenske back som gjort flest poäng hittills.

Totalt blev det fyra svenskpoäng för Buffalo. Olofsson assisterade också till Sam Reinharts 2–0 och Marcus Johansson gjorde sitt tredje mål för säsongen när han fastställde 4–0 i den tredje perioden.