Sjätte raka för Frölunda – slog Skellefteå

Frölunda ångar på i toppen av SHL. 5–1 mot Skellefteå var sjätte raka segern.
Samtidigt var det Skellefteås tredje raka förlust.
Ishockey • Publicerad 26 oktober 2019
Frölunda jublar efter sitt viktiga 4–1 i början av tredje perioden. Målskytten Nicklas Lasu, i mitten, gratuleras av bland andra Mats Rosseli Olsen, till höger.Foto: Adam Ihse/TT

De två senaste ligamötena mellan Frölunda och Skellefteå slutade med också stora segrar för göteborgarna, 7–1 respektive 6–1.

Det började i samma stil den här gången. Innan en kvart spelats ledde Frölunda med 3–0. Då bytte Skellefteå målvakt. Oskar Östlund ersattes av Mantas Armalis, som därmed gjorde säsongsdebut efter en operation. Höstens succémålvakt i Skellefteå, Gustaf Lindvall, saknades efter att ha fått en skada mot Luleå senast.

– Vi får en tuff start, konstaterar Stefan Klockare.

Starkt inhopp

Frölunda fortsatte skapa chanser i andra perioden. Men den riktiga skärpan saknades, och Armalis spelade bra i gästernas mål.

– Mantas Armalis, som kom in, gjorde ett jättebra jobb, säger Stefan Klockare.

– Han räddar oss ett par gånger. Han har varit borta jättelänge och spelade en juniormatch igår, så han har inte fått nån optimal förberedelse.

Samtidigt gav han stöd till Oskar Östlund, som byttes ut tidigt.

– Han får ingen hjälp. Vi är otroligt missnöjda med den support han får, säger Stefan Klockare.

Skellefteå reducerade genom backen Filip Berglund i ett fint powerplay. Målet gav nytt självförtroende, och ett mål till för Skellefteå var inte långt borta före andra pausen.

Viktigt mål, Lasu

Tredje periodens inledning präglades av känslan att nästa mål skulle bli viktigt. Skellefteå hade några chanser. Men efter 8.16 styrde Nicklas Lasu in 4–1 för Frölunda. Vid 12.48 ordnade Jacob Peterson 5–1 efter en smart passning från Ryan Lasch.

Viktor Stråhle, assisterande tränare i Frölunda, såg både bra och dåliga saker hos sitt lag.

– I tredje tycker jag vi kom ut och gör ett bra jobb, säger Stråhle.

För Skellefteå gäller det att hitta åter till den form som gav tre raka segrar före den aktuella förlustraden. Nu står tre hemmamatcher i rad på programmet för västerbottningarna, närmast mot Djurgården.