Frölunda föll på straffar i CHL-premiären

Frölunda fick en tung start på Champions Hockey League.
Göteborgslaget föll på straffar hemma mot österrikiska Graz efter att Jacob Peterson missat på slutet.
Ishockey • Publicerad 30 augusti 2019
Tränaren Roger Rönnberg fick se sitt Frölunda förlora CHL-premiären hemma mot österrikiska Graz. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/ TT

Frölunda vann både SHL och CHL förra säsongen. Laget fick också en pangstart mot Graz hemma i Frölundaborg. Roger Rönnbergs manskap tog ledningen med både 1–0 och 2–0 tidigt i den första perioden, men tappade sedan. 2–0 blev 2–2 – som hade blivit 5–3 till gästerna med knappt elva minuter kvar av den tredje perioden.

Frölunda lyckades dock hämta i kapp till 5–5, men efter förlängning och en märklig straffläggning (där lagen först missade fem skott vardera) var det till slut gästerna som knep segern efter att Jacob Peterson missat på slutet.

Roger Rönnberg visade starka känslor i båset under matchen och var inte alltför nöjd efteråt heller.

– Oroad är jag inte. Däremot är jag ju inte jätteglad och nöjd efter den här prestationen. Långt ifrån, säger han till GP.

Bättre gick det för Skellefteå och Djurgården. Skellefteå vann på straffar hemma mot schweiziska Bern efter att målvakten Gustaf Lindvall tagit alla fem skott, och Djurgården körde över polska Tychy med 6–2 på bortaplan.

Ett av målen kom från stjärnvärvningen Patrik Berglund, som därmed nätade i debuten, och ett annat glädjeämne i Stockholmslaget var 17-årige talangen Alexander Holtz som blev poängbäst med två mål och en assist.