Fredricson snabbast – men rivning kostade

Ridsport Artikeln publicerades
Peder Fredricson på hästen All In. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Peder Fredricson på hästen All In. Arkivbild.

Peder Fredricson var snabbast av samtliga ryttare när världscupen i hästhoppning sparkade igång i Oslo – men en rivning grusade segerchanserna för den svenske ridstjärnan som slutade sexa.

På sin EM-guldhäst All In inledde Peder Fredricson förtroendeingivande med felfri ridning och en tid som var snabbast av samtliga ekipage i grundomgången.

Även i den efterföljande omhoppningen var svensken snabbast med tiden 38,47 sekunder – men en rivning redan på första hindret gjorde att han fick nöja sig med en sjätteplats och elva världscuppoäng.

– Jag tyckte att jag fick en bra sväng in till kombinationen. När man rider såpass fort som jag gör är det alltid små marginaler, i dag var de inte på min sida, säger Fredricson till SVT.

Vinnare i den norska huvudstaden blev i stället schweizaren Bryan Balsiger.

Förutom Fredricson var ytterligare tre svenskar i farten i världscuppremiären, dock utan att ta sig vidare till omhoppningen. Douglas Lindelöw och Evelina Tovek fick med sig varsin poäng tack vare en 14:e- respektive 15:e-plats medan Henrik von Eckermann slutade på 19:e.

Nästa anhalt i världscupen är i Helsingfors. Totalt 15 deltävlingar ska avverkas innan det är dags för final i Las Vegas i april nästa år.