Dortmund räddade poäng mot jumbon

Fotboll • Publicerad 23 november 2019
Marco Reus (till vänster) frälste Dortmund. Arkivbild.
Marco Reus (till vänster) frälste Dortmund. Arkivbild.Foto: Marius Becker/AP/TT

Det tyska fotbollslaget Borussia Dortmund var rejält illa ute i Bundesliga hemma mot tabelljumbon Paderborn. Efter 45 spelade minuter ledde nämligen gästerna med hela 3–0.

En skräll var på gång men redan två minuter in i andra halvlek tog engelsmannen Jadon Sancho Dortmund ett steg närmare en upphämtning när han gjorde 1–3.

Dortmund hade dock svårt att bygga vidare på Sanchos reducering och Paderborn kom allt närmare en seger. Men i den 84:e minuten gjorde Axel Witsel 2–3 och på tilläggstid agerade Marco Reus frälsare när han satte kvitteringen.

Matchen slutade 3–3. Dortmund ligger femma i den tyska högstaligan, fem poäng bakom serieledande Borussia Mönchengladbach. Paderborn är kvar på jumboplatsen, två poäng bakom Köln.