Wolfsburg nästa för MFF: "Inspirerande"

Fotboll Artikeln publicerades
Søren Rieks Malmö FF vann i den sista gruppspelsomgången mot FC Köpenhamn med 1–0. Nu väntar Wolfsburg i 16-delsfinalen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/TT
Søren Rieks Malmö FF vann i den sista gruppspelsomgången mot FC Köpenhamn med 1–0. Nu väntar Wolfsburg i 16-delsfinalen.

Malmö FF:s motståndare i 16-delsfinalen i Europa League blir tyska Bundesligaklubben Wolfsburg.

Detta står klart efter att slutspelet lottats.

Efter att ha besegrat FC Köpenhamn med 1–0 förra veckan slutade Malmö FF etta i gruppspelet och blev således seedade i Europa League-slutspelets lottning.

Trots det såg det länge ut att kunna bli svårast tänkbara motstånd för mesta mästarna från Sverige som ännu inte hade dragits när bara tre 16-delsfinaler återstod att lottas fram i schweiziska Nyon.

Lagen det stod mellan då var skotska Rangers, tyska Wolfsburg och italienska storklubben Roma.

– Roma och Sjachtar Donetsk kanske hade varit de tuffaste att möta på papperet. Men oavsett så blir det ju roliga utmaningar, säger Daniel Andersson.

"Stark motståndare"

Som tur var för Malmö blir det dock inte det sistnämnda laget som de himmelsblå måste ta sig an – utan Wolfsburg.

För den sakens skull är det dock inte en enkel uppgift som väntar Skåneklubben i februari nästa år. Wolfsburg får räknas som favorit och är för närvarande åtta i den tyska ligan. Laget kom tvåa i sin Europa League-grupp, bakom belgiska Gent och före ukrainska Oleksandrija och Saint-Etienne.

– De är bra lag allihop. Det känns inspirerande att möta ett bra tyskt lag med en bra historia, säger Daniel Andersson som säger så här om det blivande motståndet:

– De har varit ett stabilt lag i toppen av Bundesliga i många år. Nu är de i mitten, men de är ett bra lag som är bra på att ta fram egna spelare. Jag har inte följt dem så mycket i år, men det är säkert en väldigt stark motståndare.

Jagar tränare

TT: Det kunde ha varit svårare – och enklare, kanske?

– Ja. I alla fall på papperet. Det är några som man inte ville möta och några som man hoppades på. Men det är som sagt bara på papperet. Det här blir bra, kul och inspirerande, säger Daniel Andersson.

Fram till mötet med Wolfsburg väntar bråda dagar för sportchefen i jakten på en ny tränare, detta sedan tyske Uwe Rösler bröt sitt kontrakt förra veckan.

Andersson är dock trygg med att Malmö FF kommer ha ett starkt namn på plats i god tid före 16-delsfinalen i Europa League.

– Det är jag övertygad om att vi gör. Vi jobbar på helt enkelt.

16-delsfinalerna i Europa League spelas den 20 och 27 februari 2020 där Malmö avslutar på hemmaplan.

Fakta

Fakta: 16-delsfinalerna i Europa League

Wolverhampton, England–Espanyol, Spanien, Sporting, Portugal–Istanbul Basaksehir, Turkiet, Getafe, Spanien–Ajax, Nederländerna, Bayer Leverkusen, Tyskland–Porto, Portugal, FC Köpenhamn, Danmark–Celtic, Skottland, Apoel, Cypern–Basel, Schweiz, Cluj, Rumänien–Sevilla, Spanien, Olympiakos, Grekland–Arsenal, England, AZ Alkmaar, Nederländerna–Lask, Österrike, Club Brügge, Belgien–Manchester United, England, Ludogorets, Bulgarien–Inter, Italien, Eintracht Frankfurt, Tyskland–Salzburg, Österrike, Sjachtar Donetsk, Ukraina–Benfica, Portugal, Wolfsburg, Tyskland–Malmö FF, Sverige, Roma, Italien–Gent, Belgien, Rangers, Skottland–Braga, Portugal.

Visa mer...