Dalkurd lämnade botten på Stora Valla

Fotboll • Publicerad 21 maj 2019
Gais Predrag Randelovic och Västerås Calle Svensson i närkamp om bollen på Gamla Ullevi.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Degerfors tog inte chansen att haka på i toppen i superettan. I stället såg Dalkurd till att jobba sig uppåt i tabellen. Robin Tranbergs ledningsmål på Stora Valla följdes upp av ett självmål när Dalkurd tog tre viktiga poäng via 2–1.

Erik Björndahl reducerade sent för Degerfors. Dalkurds seger betydde att 15:e plats byttes till elfte efter nio spelade omgångar.

På Gamla Ullevi vräkte regnet ned i omgångar, men mötet mellan Gais och Västerås SK bjöd ändå på en hel del underhållning.

Nikola Asceric stötte in 1–0 redan efter tio minuter, framspelad av Arian Kabashi, men Sean Sabetkar kvitterade sju minuter senare på en nick efter hörna.

– Vi övade lite fasta situationer och det fungerade. Kul, sade målskytten till C More.

Några fler mål föll inte, men Gais var närmast ett segermål. Asceric prickade ribban och Emil Wahlström hade en nick i målställningen.