Hagelin assistmakare när Washington vann

Även utan skadade Nicklas Bäckström har Washington radat upp segrar i NHL. I svenskens frånvaro var landslagskollegan Carl Hagelin en av dem som låg bakom ytterligare en seger – lagets sjätte raka.
Hagelin stod för en assist när Washington vann med 3–2 mot Anaheim.
Ishockey • Publicerad 7 december 2019
New Jerseys Jesper Boqvist mot Chicagos Dennis Gilbert.
New Jerseys Jesper Boqvist mot Chicagos Dennis Gilbert.Foto: Bill Kostroun/AP/TT
Carl Hagelin assisterade Travis Boyd till 1–0-målet i Washingtons segermatch mot Anaheim.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Nio minuter in i den första perioden tog Carl Hagelin plats bakom Anaheims kasse och serverade lagkamraten Travis Boyd som från snäv vinkel sköt 1–0 till Washington via målvakten Ryan Millers benskydd. När sedan Jevgenij Kuznetsov satte 2–0 i den andra perioden såg läget tungt ut för Anaheim – men med två mål från Ryan Getzlaf och Adam Henrique tog sig hemmalaget in i matchen.

Sista ordet blev dock Washingtons: bara en knapp minut efter Henriques kvitteringsmål satte Jakub Vrana det matchavgörande 3–2 i den sista perioden och Washington säkrade sin sjätte raka seger.

Jakob Silfverberg var en av de som matchades flitigt av Anaheimtränaren Dallas Eakins. 29-åringen har under säsongen stått för 19 poäng men hittade inte rätt den här gången.

En som däremot missade matchen var Nicklas Bäckström, som inte spelat sedan mitten av november på grund av en skada. Svensken har missat åtta raka matcher och spåddes vara tillbaka på isen redan förra veckan men är enligt tränaren Todd Reirden fortfarande inte helt återställd.

"Svider"

Dystrare miner var det däremot i Madison Square Garden där New York Rangers tog emot Montreal. Knappt en minut återstod av matchen när gästande Montreal gjorde 2–1.

– Det här svider. Det var bara en minut kvar och de får några studsar, passar den bakom kassen, får öppet mål och vinner matchen, säger en besviken Mika Zibanejad till journalister efter matchen.

En bit därifrån, i New Jersey, fick rookien Jesper Boqvist chansen att bli hjälte i ett straffavgörande mellan hans New Jersey och Chicago. Boqvist gjorde inga misstag utan var kylig när han petade in pucken bakom Corey Crawford i Chicagomålet.

Sparkad tränare

Men det räckte inte. Chicago vann till slut matchen i den femte straffrundan efter att Kirby Dach satt den avgörande straffen. New Jersey har inte vunnit någon av sina senaste fyra matcher och sparkade tränaren John Hynes tidigare i veckan. In kom Alan Nasreddine som tillförordnad tränare.

– Vi spelar mycket snabbare och litar mer på varandra i vårt spel. Vi är ett tryggt gäng och det var kanske något som saknades ibland tidigare. Nas (Nasreddine) är väldigt positiv och han ger killarna självförtroende, säger New Jerseys Damon Severson till journalister efter matchen.