Bränder i Skåne under åskovädret

Olyckor Artikeln publicerades
Räddningstjänsten bekämpar en brand i taket på en villa i Nybrostrand utanför Ystad. Branden tros ha orsakats av ett blixtnedslag.
Foto: Johan Nilsson/TT
Räddningstjänsten bekämpar en brand i taket på en villa i Nybrostrand utanför Ystad. Branden tros ha orsakats av ett blixtnedslag.

Åskovädret över Skåne har orsakat bränder och andra problem till följd av kraftiga regn och vindar.

I Tyringe i Hässleholms kommun slog blixten ned i ett träd, eller delar av ett träd, som antändes och föll över ett mindre uthus som började brinna, enligt . En tonårig pojke var nära att råka riktigt illa ut.

– Det var en grabb som var i närheten av åsknedslaget som hade lite problem med hörseln och var skärrad, säger Jan-Olov Fröjdh vid räddningstjänsten i Hässleholm till tidningen.

Richard Lundkvist, presstalesperson i polisregion Syd, bekräftar för TT att pojken inte träffades direkt av blixten.

Vinden på en villa i Nybrostrand i Ystad kommun tog fyr efter ett blixtnedslag på eftermiddagen. Ambulanspersonal skadebedömde en man i 35-årsåldern och ett barn på plats, enligt polisen. Villans brandskador blev omfattande.

Det myckna regnandet kan ha orsakat en singelolycka på E6:an vid Landskrona. Eventuellt fick fordonet vattenplaning, uppger polisen.