Kultur

Bandet mellan flickan och hunden står i fokus i läsa-själv-bok om semester

Kultur Artikeln publicerades
Åsa Karsin.
Foto: Jan-Åke Eriksson
Åsa Karsin.

Ingress

Åka tåg, äta glass och vara ensam. Åsa Karsins nya bok om hunden Bosse är en lättläst semesterskildring för djurälskare. Recensenten Jonna Fries har läst.

Bosse reser bort

Läsa själv-bok

Text och bild: Åsa Karsin

Förlag: Alfabeta

Åsa Karsin har skrivit flera böcker för yngre barn och släppte förra året sin första ungdomsbok. Nu är hon aktuell med ännu en bok om Lea och hennes hund, ”Bosse reser bort”.

I boken skildras familjens semesterresa till Danmark. Med korta meningar och infogade pratbubblor berättar Åsa Karsin bland annat om förberedelser som hundpass och packning, men också om själva tågresan.

Med svartvita bilder, fulla av värme och humor, bryter hon ut viktiga scener och detaljer ur texten. Här finns också mer allvarliga och informativa skyltar om djurskötsel.

Resmålet får tyvärr inte så mycket utrymme på de 60 sidorna, men faktabitarna är lättillgängliga och bandet mellan Lea och Bosse starkt. Det är roligt och lättläst, bitvis dock väl avskalat.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.