Bäckström förlorade i återkomsten

Nicklas Bäckström gjorde ett av målen och plockade två poäng när han kom tillbaka från skadefrånvaro. Men i övrigt blev det en snöplig kväll för NHL-ledande Washington, som förlorade med 5–2 mot Columbus.
Ishockey • Publicerad 10 december 2019
Columbus Boone Jenner och Washingtons Nicklas Bäckström i måndagens match.
Columbus Boone Jenner och Washingtons Nicklas Bäckström i måndagens match.Foto: Nick Wass/AP/TT

Huvudstadslaget är inte vana vid att förlora för tillfället, har tronat i toppen av NHL ett bra tag och hade sex raka segrar när man på måndagen tog emot Columbus.

Men det blev en ovanlig matchbild. Gustav Nyquist spelade fram till Cam Atkinsons 1–0 för gästerna i första perioden, och Ryan Murray spädde på ledningen i andra.

Sista försöket

Först i tredje perioden fick Washington in sin första puck i mål. Bäckström, som gjorde comeback efter åtta matchers skadefrånvaro, spelade fram till Alexander Ovetjkins 21:a fullträff för säsongen.

Men sedan drygade Columbus ut ledningen med två mål till, varav Alexander Wennberg fick en assist för det första.

Bäckström stod för det sista försöket att vända matchen, i och med Washingtons andra reduceringsmål. Men då var det bara två minuter kvar, och sekunderna senare kunde i stället Atkinson i Columbus med sitt andra mål för kvällen spika slutresultatet.

Nilsson hjälte i Ottawa

I omklädningsrummet efteråt sade Bäckström att han varit lite ringrostig.

– Ja, jag kanske var lite "off" i första perioden efter att inte ha spelat på ett tag, men andra och tredje kändes mycket bättre.

– Det är alltid skönt att göra mål, men det spelade ju ingen större roll i det läget.

Även tabelltvåan Boston förlorade på måndagen. Anders Nilsson i Ottawa-målet fick med 38 räddningar mycket av äran för den stabila hemmasegern med 5–2. Själv hyllade svensken sina lagkamrater.

– Det är härligt att som målvakt stå där bak och se hur hårt killarna arbetar så uppoffrande och blockerar skott och kämpar trots att de är trötta, säger Nilsson enligt nhl.com.

Colorado förlorade mot Calgary med 4–5. Därmed blev New York Islanders enda topplaget med seger på måndagen, i och med 5–1 mot Tampa Bay.