Argentinas hopp lever efter jätteupphämtning

Skottland hade 3–0 med tjugo minuter kvar mot Argentina och tredjeplatsen i grupp D i ett järngrepp.
Men en argentinsk upphämtning kulminerade när man tilldelades en VAR-granskad straff som missades – men som fick slås om då Skottlands målvakt Lee Alexander bedömdes ha rört sig för tidigt.
Florencia Bonsegundos omskjutna straff gick i mål och efter slutresultatet 3–3 lever Argentinas slutspelshopp.
Fotboll • Publicerad 19 juni 2019
Florencia Bonsegundo satte straffen på tilläggstid.
Florencia Bonsegundo satte straffen på tilläggstid.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Efter förluster mot både England och Japan låg Skottland sist i grupp D och var piskade att vinna mot Argentina.

Och starten gick inte att klaga på.

Kim Little såg med sitt 1–0-mål i den 19:e minuten till att Skottland kunde gå till pausvila med en ledning i ryggen. En ledning som skulle ökas på tidigt i andra halvlek då mittbacken Jennifer Beattie nådde högst på en höjdboll och säkert kunde nicka in 2–0.

Bra skotsk start

3–0 kom sedan i matchminut 69 när Erin Cuthbert slog in en retur och Skottland hade stark vittring på tredjeplatsen.

Argentina hade inför matchen en poäng efter 0–0 mot Japan, och därmed bättre förutsättningar för avancemang än Skottland. Men argentinskorna som inte hade lyckats göra mål på sina två inledande VM-matcher hade det även svårt mot det skotska försvaret.

Men sedan lossnade det för Argentina, ordentligt. 0–3 blev till 1–3 i 74:e minuten och fem minuter senare reducerade Argentina ännu en gång.

Dubbla straffar

På tilläggstid fick Argentina ett drömläge att kvittera när man tilldelades en straff efter ett VAR-beslut. Florencia Bonsegundo sköt – men Lee Alexander räddade. Bonsegundo skulle dock få chansen på nytt när domaren bedömde att Alexander hade lämnat sin mållinje för tidigt.

Och den här gången gjorde Bonsegundo inget misstag. Straffen satt, slutresultatet 3–3 fastställdes och Argentina blev klar grupptrea.

Argentina slutade på två poäng och har chans att ta sig vidare som en av de fyra bästa grupptreorna. Men då krävs oavgjorda resultat i både Kamerun–Nya Zeeland och Thailand–Chile i grupp E respektive grupp F – där alla alltså fortfarande har chansen att gå vidare som grupptrea.

I kvällens andra match i grupp D besegrade England Japan med 2–0. Därmed vinner England gruppen på nio poäng efter att ha vunnit samtliga matcher. Japan slutar tvåa på fyra poäng.