Anderssons succé – tvåmålsskytt i Bundesliga

Sebastian Andersson visar fin målform i Bundesligafotbollen.
Hemma mot Köln hittade Union Berlin-anfallaren rätt två gånger om och blev stor matchhjälte.
Totalt har den svenske landslagsmannen nu gjort åtta mål och avancerar därmed till fjärde plats i skytteligan.
Fotboll • Publicerad 8 december 2019
Sebastian Andersson klättrar i skytteligan efter två nya Bundesligamål mot Köln. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Upp till polske Bayern München-stjärnan – och kommande EM-motståndaren – Robert Lewandowskis 16 fullträffar är det alltjämt en bit upp. Men Sebastian Anderssons åtta mål på 14 matcher i hans första säsong i Bundesliga får ändå ses som över förväntan för landslagsanfallaren.

Hemma mot Köln slog 28-åringen till med matchens två enda mål och bidrog starkt till nykomlingen Union Berlins sjätte seger för säsongen.

1–0 stångade han hårt in i nätmaskorna med pannan efter att ha nått högst på en hörna i den 33:e minuten.

Anderssons andra fullträff rådde det desto mer tveksamheter kring – men mål blev det. Efter att ha runnit igenom motståndarnas försvar i den andra halvleken petade han bollen förbi målvakten Timo Horn och rullade den precis över mållinjen till 2–0 innan den rensades undan av en Köln-försvarare.

Tack vare segern klättrar Union Berlin upp till tionde plats i tabellen.